Op Adem & Verhaal komen

Workshop met Ademwerk  & Spel

Als het verhaal waarin je leeft je niet meer goed past en sommige rollen zijn uitgespeeld, dan is het tijd om je eigen verhaal opnieuw te vinden.

Licht en lucht

Zin in een workshopserie met verbonden ademhaling, spel, natuur, rust, wandelen en gezond eten? Ademcoach Essa en Spelcoach Marihuela faciliteren het onderzoeksprogramma: Op Adem & Verhaal komen.

WORKSHOPSERIE 5 SESSIES: 12 dec, 23 jan, 20 maart, 24 april en 5 juni
Kosten
Losse sessie: 125,00 euro inclusief lunch en 21%btw

Wie zou je zijn zonder je verhaal?

Zonder dat we het vaak door hebben, kunnen we vastzitten in onze, of andermans, verhalen. Wat we wél vaak doorhebben is dat de rollen die we vervullen in ons leven soms beginnen te schuren. Iets klopt niet meer, of ontbreekt juist, of er is een heel nieuw perspectief bijgekomen die een ander licht werpt. Wat is op dit moment eigenlijk waar voor jou, los van alle vertelde verhalen? Bestaat er een innerlijk kompas die richting geeft en heb je daar eigenlijk wel toegang toe?

Wij willen graag met een groep op zoek gaan naar de ongecensureerde versie van het verhaal dat jij nu zou willen leven. Daarom is elke sessie erop gericht jezelf te doen verrassen en je te ontdoen van ingesleten verhalen die je niet meer passen.

WAT GAAN WE DOEN?
Op 5 zondagen gaan we samen elkaars verhalen onderzoeken.
Uit welk verhaal kom jij? Wat waren de rollen die je hebt gespeeld? Wat waren de spelregels van jouw herkomst? Was er ruimte voor jouw eigen verhaal? Is er wel een eigen verhaal? We delen, spelen en verdiepen met adem. Zo werpen een frisse blik op een oud verhaal.

Dit doen we op een fijne locatie in de natuur. Met ruimte voor wandelen en een fijne vegan lunch.

Hierbij maken we gebruik van speelse en ervaringsgerichte oefeningen uit Marihuela’s werk in leiderschapsprogramma’s, persoonlijke ontwikkelingsprogramma’s, theaterimprovisatie en clownerie. Deze oefeningen brengen je verfrissende inzichten en perspectieven.

Het verbonden ademwerk brengt je in een andere staat van zijn, waardoor je onverwerkte emoties en spanning los kan laten. Het biedt heldere inzichten en geeft je de mogelijkheid om oude verhalen te doorzien en weer je eigen kracht te ervaren.

Een dag waarin we werkelijk de tijd nemen om op adem en verhaal te komen.

Heb je zin om samen met ons dat onderzoek aan te gaan?

Het fluistert

Het ligt op het puntje van je tong, maar soms vind je de woorden nog niet. Je ziet het door je oogharen heen, jouw volgende stappen. Het klinkt door in een liedje, maar iets houd je in het oude verhaal. In sessie 1 geven we stem aan wat verlangt wordt.

12 december 2021
10.00-16.00
Space to be
Oude Haagseweg 58 Amsterdam

 

Geleend verhaal

Welke verhalen heb je aangenomen. Geleend van een boek, een beweging, een inspirator, een geloof? Wat is je vertelt als waarheid door anderen of door jezelf? Wat houdt jouw innerlijke criticus in stand? Welke verhalen zijn van hun voetstuk gevallen of kun je maar niet in je leven te integreren? We onderzoeken de verhalen die je niet meer dienen.

23 januari 2022
10.00-16.00
Space to be
Oude Haagseweg 58 Amsterdam

Knooppunt

Wat is het dilemma waar je tegenaan loopt? Of dat steeds teruggekerende thema waar je in vastloopt? Je hebt vast al veel gedaan aan persoonlijke ontwikkeling, je jeugd misschien al twaalf keer verwerkt en nog steeds loop je hier tegenaan. We onderzoeken een knooppunt vanuit verschillende perspectieven. Op zoek naar een onbekende invalshoek, of de zachtheid van acceptatie.

20 maart 2022
10.00-16.00
Space to be
Oude Haagseweg 58 Amsterdam

Zonder verhaal

Wat als er helemaal geen verhaal is? Gebeurtenissen neutraal zijn? Je niets, leeg en betekenisloos bent tot je er zelf betekenis aan geeft? Nemen we onszelf en onze verhalen niet te serieus? Wat als we gewoon een onderdeeltje zijn van al dat leeft. Net als een boom, een bloem en tor? Niet meer, niet minder. Wie zou je zijn zonder je verhaal? Op verrassende wijze krijg je de kans jezelf te (her)vinden.

24 april 2022
10.00-16.00
Het derde erf
Birkstraat 125, Soest

Toekomst verhaal

We gaan onze gewenste toekomst bestellen, met het vertrouwen dat het nog briljanter manifesteert, dan wij kunnen verzinnen. Met heldere intenties geven we vorm aan onze toekomst. Waar liggen jouw waarachtige wensen? Welke keuzes maak je voor nu? Wie en wat krijgen jouw kostbare tijd? Aan het einde van de dag delen we ieder ons eigen verhaal waarin we zelf willen leven.

5 juni 2022
10.00-16.00
Het derde erf
Birkstraat 125, Soest

We planten een bos!

Uit naam van elke groep Op Adem & Verhaal komen, wordt een boom gepland. Samen met de organisatie Trees For All planten we bomen en herstellen bestaande bossen. Dichtbij huis, maar ook verder weg met duurzame bosprojecten in ontwikkelingslanden. Je ontvangt een officieel certificaat van jouw geplante boom.

Hoe zit het met covid-19?

We kunnen de toekomst niet voorspellen. De locatie is in elk geval ruim genoeg om met een beperkte groep ons aan de algemene richtlijnen rondom covid te houden.

Vervolgens zijn er twee keuzes die je kunt maken mocht éen of meerdere sessies niet doorgaan:

1: Geld terug
2: Verplaatsen naar andere datum.