Over mij

Hi! Ik ben Essa.

Ik heb een MSc in Neuropsychologie, ik ben een breathwork en psychedelic facilitator. In mijn sessies zet ik lichaamswerk en ademwerk in om mensen uit te nodigen om opnieuw contact te maken met emoties en spanning die in de loop van de tijd in het lichaam zijn opgeslagen. Deze technieken stellen mensen in staat mentale en emotionele blokkades te doorbreken en opnieuw contact te maken met hun zelfhelende vermogen. Dit zijn krachtige hulpmiddelen voor mensen die onbewust materiaal bij zich dragen dat niet mekkelijk omhoog kan komen in conventionele gesprekstherapie.

Doordat er spanning op de adem zit, blijft ons zenuwstelsel signaleren dat er onveiligheid is en creëert het onnodige stress in ons systeem. Met ademwerk en bewust lichaamswerk kunnen we deze vicieuze cirkel doorbreken en contact maken met dat wat we werkelijk zijn.

Naast het faciliteren van ademwerk, ben ik ook mede-oprichter van The Psychedelic Collective, waar ik uitgebreidere trajecten met ademwerk en psychedelische truffels aanbiedt. Ik heb uitgebreide persoonlijke en professionele ervaring met het werken met ‘non-ordinary states’ (ademwerk en met werken met psychedelica). Ik breng een intuïtieve, warme en medelevende benadering van mijn werk. Tijdens mijn sessies gebruik ik verschillende tools, zoals Compassionate Inquiry en Focusing.

Mijn eigen proces

Voordat ik mijn carrière als breathwork en psychedelic facilitator begon, had ik een drukke baan als persvoorlichter bij Amnesty International. Ik was altijd “aan”, waardoor ik (zoals zovelen) de verbinding met mijn lichaam verbrak.

In 2012 maakte ik kennis met ademwerk en even later met psychedelische ceremonies. Dit hielp me om weer contact te maken met mijn lichaam en te luisteren naar wat het nodig heeft. Ik voelde mijn eigen innerlijke kracht weer. Ik besefte hoe vermoeiend het was om een ​​masker te dragen. Laagje voor laagje kwam ik dichter bij mezelf en besefte ik dat ik mijn energie wilde steken in het faciliteren van mensen in soortgelijke trajecten. Om mijn om te scholen heb ik naast mijn studie psychologie verschillende trainingen en opleidingen gevolgd: ademwerk bij Adem & Stem en Clarity Breathwork, Focusing, Compassionate Inquiry en massagetherapie. Maar het allerbelangrijkste is mijn eigen proces geweest. In 2018 heb ik eindelijk die stap gezet en ben ik Essa Ademwerk gestart.

Het was essentieel voor mij om weer contact te maken met mijn gevoelens, omdat ik fundamenteel vervreemd was van mijn eigen lichaam. Ademwerk gaat over alles voelen, inclusief dingen die we het liefste willen vermijden, zoals pijn en verdriet.

Sinds mijn ervaringen met ademwerk en truffels, heb ik geleerd om met al mijn delen (licht- en schaduwkanten) aanwezig te zijn. Deze quote kan niet echt beter verwoorden wat ik in mijn persoonlijke ontwikkeling heb geleerd en blijf leren.

"Your conflicts, all the difficult things, the problematic situations in your life, are not chance or haphazard. They’re actually yours.

They’re specifically yours, designed specifically for you by a part of you that loves you more than anything else. The part of you that loves you more than anything else has created roadblocks to lead you to yourself. You’re not going to go in the right direction unless there’s something pricking you in the side telling you, ‘Look here! This way!’

That part of you loves you so much that it doesn’t want to lose the chance. It will go to extreme measures to wake you up. It will make you suffer greatly if you don’t listen. What else can it do? That’s its purpose.”
A.H. Almaas

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van events en ander nieuws? Volg mij dan op Instagram.

Essa Ademwerk

essa.bloem@gmail.com
06-24813003