Wat is ademwerk

Elke diepe ademhaling is een liefdesbriefje aan je lichaam

Door volledig en verbonden te ademen kom je in een andere staat van bewustzijn. Dit geeft je heldere inzichten in oude patronen en brengt je in contact met fysieke spanning en emoties. Deze ademtechniek leert je om helemaal aanwezig te zijn met alles wat er in het lichaam opkomt, zonder te bedenken hoe je je voelt of te vluchten in verhalen over je sensaties. Je leert onvoorwaardelijk te voelen wat er in je beweegt.

Problemen zitten niet alleen tussen de oren. Het zit in in je hart, je heupen, je schouders, in je adem. Alles wat onopgelost, niet genezen en onverwerkt is, leeft in je lichaam. Hierdoor kunnen negatieve gedachten ontstaan. Deze verontrustende gedachten zijn slechts symptomen van dieperliggende kwesties. Door langdurige stress of trauma houden we spanning vast in spieren en bindweefsel. Dit resulteert in een gespannen adempatroon en uiteindelijk een overwerkt zenuwstelsel dat niet bestand is tegen alledaagse stress.

De adem wordt in ademwerk gezien als de brug naar het lichaam. Door verbonden te ademen, breng je weer beweging in delen van je lichaam waar spanning en stress zorgden voor stilstand. Ademwerk biedt je de mogelijkheid het lichaam laag voor laag te onderzoeken en zo oude spannings- en gedragspatronen te doorbreken. En zo kan je in contact komen met dat wat je werkelijk bent. 

Ik geef voorlopig alleen individuele sessies in mijn praktijk, maar kijk er naar uit om ook weer groepssessies te organiseren. Heb je zelf een groep mensen met wie je een ademsessie wil organiseren? Stuur me een mailtje via essa.bloem@gmail.com