Wat is ademwerk

Elke diepe ademhaling is een liefdesbriefje aan je lichaam

Door volledig en verbonden te ademen kom je in een andere staat van bewustzijn. Dit geeft je heldere inzichten in oude patronen en brengt je in contact met fysieke spanning en emoties. Deze ademtechniek leert je om helemaal aanwezig te zijn met alles wat er in het lichaam opkomt, zonder te bedenken hoe je je voelt of te vluchten in verhalen over je sensaties. Je leert onvoorwaardelijk te voelen wat er in je beweegt.

Problemen zitten niet alleen tussen de oren. Het zit in in je hart, je heupen, je schouders, in je adem. Alles wat onopgelost, niet genezen en onverwerkt is, leeft in je lichaam. Hierdoor kunnen negatieve gedachten ontstaan. Deze verontrustende gedachten zijn slechts symptomen van dieperliggende kwesties. Door langdurige stress of trauma houden we spanning vast in spieren en bindweefsel. Dit resulteert in een gespannen adempatroon en uiteindelijk een overwerkt zenuwstelsel dat niet bestand is tegen alledaagse stress.

De adem wordt in ademwerk gezien als de brug naar het lichaam. Door verbonden te ademen, breng je weer beweging in delen van je lichaam waar spanning en stress zorgden voor stilstand. Ademwerk biedt je de mogelijkheid het lichaam laag voor laag te onderzoeken en zo oude spannings- en gedragspatronen te doorbreken. En zo kan je in contact komen met dat wat je werkelijk bent. 

Bij een individuele ademsessie beginnen we eerst met een intake. Hierin kan je me vertellen wat je tijdens de ademsessie wil onderzoeken en ik stel je een aantal vragen. samen bepalen we jouw intentie voor de sessie en gaan we aan de slag!

Daarna leg ik je de techniek uit van het verbonden ademen. Na deze instructies kan de sessie beginnen. De sessie begint met een actief deel van ongeveer 30-40 minuten waarin je verbonden gaat ademen. Tijdens deze actieve fase nodig ik je uit om bewust te voelen wat er in je lichaam gebeurt. Om je te ondersteunen bij het losmaken van blokkades, maak ik gebruik van drukpunten. Ook kan stemgebruik en beweging worden ingezet om ruimte te maken in het lichaam.

Na dit actieve gedeelte, komt de ontspanningsfase. Je mag dan de verbonden ademhaling loslaten. De meeste mensen ervaren hier een enorme rust neerdalen, gevoelens van dankbaarheid en vreugde.

Na afloop is er ruimte om je ervaringen te delen. Ook geef ik je soms specifieke oefeningen om dit proces thuis voort te zetten. Om de ervaring te integreren moedig ik mensen vaak aan om een ​​dagboek bij te houden of ik geef andere kleine opdrachten die je helpen om bepaalde ervaringen te verankeren.

Een individuele ademsessie duurt 1,5 tot 2 uur.

Individuele live ademsessie (1,5 tot 2 uur)  – 80 euro incl. BTW

Traject van 4 individuele ademsessies – 300 euro incl. BTW

Traject van 8 individuele ademsessies – 560 euro incl. BTW

Openbare ademcirkels – zie Agenda & Workshops